LAMAN UTAMA



Panduan Lengkap Bermain di PTC Probux Panduan Lengkap Bermain di PTC Probux - Siapa yang bilang Bisnis PTC itu susah?, hanya orang yang malas saja yang berpikir demikian, karena PTC mudah, hanya klik iklan cari atau menyewa Refferal sudah dapat uang. Jika anda mendengar kata PTC coba pikirkan strategy bagaimana cara bisa mendapat banyak dollar walau harge perklik nya hanya 1 Cent. Probux adalah PTC yang akan saya kenalkan kepada anda, karena hanya PTC ini yang berani membayar mahal. Harga iklan Fixed $0.01 perklik, dan iklan standart $0.001. Jika anda mengklik semua iklan perhari maka hasil yang didapat kurang lebih $0.05, ini termasuk paling besar di bisnis PTC. Langsung saja kita simak panduan lengkap bermain di Probux 1. Anda harus daftar terlebih dahulu klik disini  2. Pastikan anda mengisi Formulir dengan benar, dan cek email dari Probux, untuk mengaktifkan akun 3. Sekarang mulai bekerja, pada menu Dasboard atau halaman utama pilih View Ads 4. Pada halaman View ads anda akan melihat kotak Iklan yang tersedia, warna kolom Merah adalah iklan Fixed yang harus anda klik tiap hari nya dan Iklan ini memiliki harga tinggi, jika kolom Hijau itu memiliki harga rendah, tapi lumayan untuk menambah penghasilan. 5. Klik salah satu iklan maka, anda akan menuju situs pengiklan dan di wajipkan menunggu loading yang sudah di tentukan 6. Iklan akan direload pada jam 11, tergantung waktu anda daftar, (tapi biasanya jam 11 siang). Berarti anda akan mendapat iklan lagi bila sudah jam 11 siang. 7. Jika anda ingin mencari Refferal atau orang yang anda ajak gabung, silahkan ambil link anda di bagian halaman utama pada kolom My Account detail, banner refferal nya ada di kolom Global terletak di samping kanan halaman utama. Pertahankan cara seperti diatas hingga anda mempunyai saldo $1, untuk menyewa refferal atau pertahankan sampai $5 supaya bisa Pay Out. Untuk bukti pembayaran anda bisa melihat di menu (bukti pembayaran) terletak di kanan atas blog ini. Semoga Bermanfaat, 



Neobux adalah salah satu web yang membayar (dalam US dollar) kepada anggotanya, hanya untuk klik pada advertisement yang disediakan. Banyak yang percaya dan sudah membuktikan PTC ini membayar, karena ada juga ptc (paid to click) yang tidak embayar alias scam. Neobux adalah ptc yang sah dan terbukti memberi dollar kepada anggotanya.

Setiap advertisement/iklan yang anda klik anda akan mendapat USD$ 0.01. Setiap hari advertisement yang disediakan tidak kurang daripada 4 advertisement. Dalam sehari anda dapat USD$0.04,seminggu USD$0.28, dan sebulan anda akan dapat USD$1.12. Dalam pandangan kita jumlah itu memanglah sangat kecil. Akan tetapi, ini adalah penghasilan tanpa modal alis gratis. Hanya klik iklan. 100% keuntungan.

Neobux juga menyediakan sistem referral (downline) untuk memudahkan kita mendapatkan dollar lebih cepat dan lebih banyak. Ada dua cara untuk mendapatkan referral yaitu direct referrals(orang yang mendaftar pada link kita) dan rented referrals (sewa referrals). Untuk direct referrals, kita perlu sekurang-kurangnya telah klik 100 kali. Setelah itu barulah kita dapat mencari rakan-rakan kita atau sesiapa saja untuk mendaftar di link yang disediakan untuk kita. Untuk rented referrals pula, ada dua cara untuk memperolehinya, salah satunya adalah sewa menggunakan modal kita dan account ballance klik iklan yang kita telah peroleh.

Pasti anda tertanya-tanya bagaimana  withdraw nya. Untuk mendapatkan dollar dari iklan kita, anda harus mencapai jumlah minimum yang diberi.
1- USD$ 2.00
2- Akan bertambah sebanyak USD$ 1.00/PO hingga USD$ 10.00.
3- Setelah itu, jumlah minimum akan tetap USD$ 10.00

Untuk request payment anda perlu ada akaun Paypal / Alertpay / Neteller.

Yang belum gabung mari gabung bersama saya dengan klik banner diatas atau klik disini, dan akan saya pandu sampai anda mengerti.





CARA MENDAFTAR AKAUN MAYBANK2U

Semenjak saya menggunakan Maybank2u, segala urusan perbankan saya menjadi sangat mudah. Saya hanya perlu duduk di depan komputer, layari internet dan voila segala urusan saya selesai. Sebagai seorang pelajar dan blogger, saya selalu melakukan :
1.Pembayaran bil internet, elektrik, air dll
2.Pembayaran sewa rumah
3.Pembelian hosting & domain
4.Pembelian online (topup, hardware komputer, handphone dll)
Jika anda masih belum mempunyai akaun Maybank2u online banking, amat disarankan membuka akaun Maybank2u kerana online banking dapat memudahkan urusan hidup anda. Oleh itu kali ini saya akan berkongsi cara untuk mendaftar dan menggunakan Maybank2u Online Banking. Baca selanjutnya hanya di JomPHP – Pusat Informasi IT Anda!
Pastikan anda telah mempunyai akaun Maybank dan kad ATM Maybank!

Langkah-langkah membuka akaun Maybank2u

1.Pergi ke mesin ATM Maybank
2.Pilih menu Maybank2U
3.Pilih menu daftar TAC telefon bimbit
4.Masukkan no handphone anda dan pilih YA
5.Sekarang pilih menu Pin Laluan Maybank2u
6. Masukkan PIN laluan Maybak2u yang anda mahu. Anda akan diminta memasukkan semula PIN tersebut sebagai langkah keselamatan.
7.Siap proses pendaftaran di ATM!
8.Sekarang akses internet dan buka laman web maybank http://www.maybank2u.com.my/
9.Klik pada First time login please click here
10. Untuk Access Number, masukkan no kad ATM anda. Untuk PIN pula, masukkan no PIN yang anda daftar di ATM (Langkah 6)
11.Sekarang pilih username dan password yang anda mahu gunakan untuk akses akaun Maybank2u anda.
12.Siap! Anda boleh login ke akaun Maybank2u anda menggunakan username dan password pada langkah 11.

Apa itu TAC?

Setiap kali anda melakukan urusan perbankan yang melibatkan pengeluaran duit anda, Maybank2u akan menghantar TAC number ke telefon bimbit anda. Untuk mengesahkan urusan perbankan tersebut, anda perlu memasukkan TAC number yang telah dihantar. Setiap TAC number adalah berbeza setiap kali anda melakukan aktiviti online banking, oleh itu Online Banking adalah selamat selagi username, password dan juga telefon bimbit anda tidak dicuri.

Cara check balance akaun anda & melihat transaction history

Anda mahu melihat baki dalam akaun anda?
Login dan klik pada Accounts & Banking
Baki akaun anda akan dipaparkan
Sekiranya anda mahu melihat transaction history iaitu rekod aktiviti duit keluar masuk akaun anda, klik pada Wadiah Savings Account
Dan klik pada Transaction History. Segala aktiviti debit dan kredit akaun anda akan dipaparkan.

CARA MENDAFTAR AKAUN PAYPAL

●Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal? Bagaimana untuk membuka akaun PayPal?



PayPal adalah yang berkembang pesat e-dagang laman web yang menyediakan penyelesaian pembayaran dalam talian bagi pengguna dan perniagaan kecil. Pengguna juga boleh menggunakan PayPal untuk menghantar dan menerima wang melalui Internet. Menubuhkan sebuah akaun PayPal percuma mudah dan mengambil masa yang sangat sedikit.

Tutorial ini menunjukkan cara mendaftar atau setup akaun PayPal baru. dan saya tunjukkan cara setup akaun PayPal Permier.

Layari laman web PayPal dan klik pada "Sign Up Today" Ini akan membawa anda ke laman penciptaan akaun. Seperti ditunjukkan di bawah:



Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Menilai keperluan pembayaran dalam talian anda. Terdapat tiga jenis akaun PayPal:
personal, Permier dan Business. jika anda hanya membeli barang secara online, akaun Personal disyorkan, jika anda membeli dan menjual online, Anda perlu memilih Akaun Premier. jika anda adalah sebuah syarikat,Anda perlu memilih Akaun Business. ia adalah bebas untuk membuka akaun PayPal. Apabila anda telah memutuskan pada jenis akaun yang terbaik untuk keperluan anda, klik pada pautan "Get Started".



Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Isikan maklumat yang diperlukan termasuk nama, alamat, nombor telefon dan e-mel. Nombor telefon yang akan digunakan untuk mengesahkan identiti anda. E-mel yang anda gunakan akan menjadi e-mel rasmi PayPal. Anda boleh log masuk ke dalam akaun anda dengan e-mel. Jika seseorang perlu untuk menghantar wang anda, mereka boleh menghantar wang tersebut ke alamat e-mel, dan anda akan menerima dalam akaun anda.
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Klik pada "Go to my account" seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Kemudian klik pada "Confirm email address" seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Sahkan Alamat Emel Dalam PayPal:
Tutorial ini menunjukkan cara mengesahkan alamat emel yang anda gunakan dalam PayPal. Emel pengesahan akan dihantar sebaik sahaja anda membuat akaun PayPal baru, dan juga apabila anda memasukkan alamat emel yang kedua nanti. Semua emel mestikan disahakan sebelum diterima oleh PayPal. Kalau tak jumpa emel pengesahan, cari dalam SPAM atau Bulk folder.

Mengesahkan alamat e-mel anda dengan mengklik pautan dalam e-mel pengesahan PayPal menghantar kamu. Ini dilakukan untuk mengesahkan bahawa alamat e-mel, sebenarnya, membetulkan. seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Atau masukkan kod pengesahan seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

PayPal Security Question:
Tutorial ini menunjukkan cara membuat security questions dalam PayPal. Apabila anda login untuk kali pertama selepas membuat akaun PayPal baru, PayPal akan meminta anda membuat "security question" atau soalan "keselamatan" Security question ini adalah amat penting. Sekiranya anda lupa kata laluan akaun PayPal anda, PayPal akan mengemukakan soalan-soalan ini dan anda harus menjawabnya dengan tepat. Jadi, ingatlah jawapan kepada security questions yang anda buat!

Sila jawab soalan keselamatan anda:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Sahkan (Verify) Akaun PayPal Anda:
Kemudian, kembali ke My Account, klik pada "View Limits", seperti yang ditunjukkan di bawah:


Jika anda tidak menggunakan kad kredit untuk menghubungkan ke akaun PayPal anda, terdapat beberapa had pembayaran dan pengeluaran:
Anda boleh menghantar sehingga RM3150 MYR sebelum anda mencapai had penghantaran anda.
Had pengeluaran bulanan anda ialah: RM2000 / bulan MYR
Mengesahkan akaun anda akan mengangkat larangan yang diletakkan pada setiap akaun yang sehingga mereka disahkan. Mengangkat pengharaman ini akan meningkatkan jumlah maksimum dana yang anda boleh menarik balik setiap bulan. Setelah anda melalui tugas-tugas dan angkat pengharaman ini anda akan dapat mengeluarkan wang tanpa had setiap bulan.
Untuk mengeluarkan sekatan ini, sila klik di sebelah kanan "Remove Limit", seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Masukkan Kad Kredit / Debit Dalam PayPal:
Sambungkan kad kredit anda ke dalam sistem. PayPal akan bertanya soalan yang berbeza mengenai kad anda termasuk nombor dan alamat bil. Mereka juga akan meminta anda untuk tarikh tamat tempoh dan kod keselamatan. Ini biasanya akan melalui segera kadang-kadang ia boleh mengambil masa sehingga dua hari walaupun.
Tips:
1) Sila ambil perhatian bahawa bukan semua kad kredit boleh digunakan. Sila hubungi bank anda dan pastikan bahawa kad kredit anda boleh digunakan untuk pembelian melalui Internet. Kalau anda gunakan kad debit, pastikan ia mempunyai logo Visa atau Mastercard, can juga pastikan dengan bank anda bahawa kad debit tersebut boleh digunakan untuk pembelian online.
2) Pastikan anda periksa statement kad kredit anda untuk mendapatkan 4 digit dari PayPal. Anda tidak boleh Verify akaun menggunakan akaun bank biasa.
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Kemudian, kembali ke My Account, klik pada "Add/Edit Bank Account", seperti yang ditunjukkan di bawah:
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Tambah akaun bank anda dengan mengklik pilihan ini dan memasukkan semua maklumat perbankan anda. Maklumat ini akan terdiri daripada routing dan nombor akaun anda. Anda juga akan memerlukan nama bank anda ditambah dengan sedikit maklumat peribadi seperti alamat anda apabila anda mendaftar untuk akaun bank anda.
Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Bagaimana untuk mencipta akaun PayPal?

Sudah ada banyak peniaga dalam talian menerima pembayaran PayPal.

CARA MENDAFTAR AKAUN NEOBUX

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Baru Untuk Akaun Neobux

Sebelum mendaftar sebagai ahli Neobux yang baru, seharusnya anda telah mendaftar atau mempunyai akaun Paypal anda sendiri kerana ia digunakan untuk membuat pembelian atau pembayaran pendapatan anda di Neobux. Cara untuk mendaftar Akaun Paypal boleh lihat di link berikut dengan klik Di Sini. 


Untuk mendaftar sebagai ahli baru Neobux, anda perlu klik Di Sini



Kemudian akan dipaparkan halaman Neobux seperti gambar berikut:


Kemudian, untuk mendaftar, anda perlu klik pada butang " Register Now". Anda akan dibawa ke halaman pendaftaran seperti gambar berikut:






       Untuk mendaftar akaun Neobux yang baru, anda dikehendaki mengisi ruang kosong yang tertera seperti berikut:

Username: Nama pengguna yang anda pilih sendiri yang akan digunakan untuk log masuk ke    

Neobux.
Password: Masukkan kata laluan yang unik yang anda fikirkan sendiri untuk digunakan ketika log masuk akaun Neobux. Sila ambil perhatian, Username dan Password(Kata Laluan) anda kena ingat sampai bila-bila selagi anda masih menggunakan Neobux untuk menjana pendapatan sampingan.
Password comfirmation: Masukkan kata laluan yang sama sekali lagi.
Email: Masukkan alamat Email. Anda harus masukkan Email yang sama anda gunakan untuk Akaun PayPal.
Payza/ PayPal Email: Masukkan alamat Email Payza atau PayPal.
Referrer: Referrer ialah orang yang telah menjemput anda untuk menyertai Neobux. Masukkan Username orang tersebut. Sekiranya telah diisi atau tiada Referrer maka abaikan.
Birth Year: Masukkan tahun kelahiran anda. Anda mesti masukkan tahun kelahiran yang sebenar jika tidak akan menyebabkan masalah di kemudian hari.
Verification Code: Masukkan imej yang tertera pada gambar. 
Pastikan semua maklumat yang diisi adalah betul. Kemudian klik pada butang "continue"
Kemudian anda akan dibawa ke halaman untuk mengesahkan alamat Email anda.


Validation Code: Masukkkan kod yang anda salin (Copy/Paste) dari Email pengesahan anda.

Verification Code: Masukkan kod imej yang tertera pada gambar.

Setelah selesai anda boleh klik pada "Finish Registration"



Log Masuk Ke Akaun Neobux Anda

Sekarang anda telah berjaya mendaftar dan telah mempunyai akaun Neobux. Anda boleh mula menggunakannya. Segala maklumat terperinci tentang Pendaftaran dan cara menjana pendapatan sampingan dari Neobux anda boleh klik pada link berikut:

Atau klik Pada Link Ini:
Anda perlu membaca Terma Dan Syarat Neobux dengan teliti supaya untuk mengelakkan akaun anda dari di "banned" oleh Neobux. Untuk ringkasan perkara yang perlu anda elakkan ketika menggunakan Neobux anda boleh klik pada Link ini:
Setakat ini dulu perkongsian maklumat dari saya tentang Buat Duit Online untuk menjana pendapatan sampingan. Sekian.

CARA MENDAFTAR AKAUN PROBUX

Cara mendaftar di Probux


Hari ni nak tunjuk camne nak daftar kat Probux.

Step 1: Klik SINI. Buka je akan nampak cam gambar kat bawah ni.




Step 2: Klik dekat "Register" atau " Start Earning Now". Yang saya tandakan dengan bentuk hati dekat gambar atas ni. (>_<). 

Step 3: Bila dah klik tu, akan muncul gambar cam kat bawah ni. Isi la semua tempat kosong tu. Make sure pilih username dan password yang senang ingat ye.


Step 4: Dah siap isi semua, Klik " CREATE MY ACCOUNT" button bawah sekali tu. Nanti dekat email yang kita guna untuk daftar tu, kita akan terima email yang ada link untuk kita verify account Probux yang baru daftar tadi. Klik je dekat link tu. Pastu dah boleh login account Probux kita. Lebih kurang cam gambar bawah ni la rupa account kita tu nanti. (>_<)




Haa~ camtu la cara nak daftar ye. siap tunjuk step by step lagi ni. Sila la ber"Probux" dengan penuh jayanya ye. Boleh la tambah2 duit buat topup. hihi.